Poštovani,
Obraćam Vam se sa molbom da podržite inicijativu Centra za promociju zdravlja (Institut za javno zdravlje Niš) za distribucijom elektronskog flajera namenjenog populaciji učenika starijih razreda osnovnih (5.-8. razred) i učenika svih razreda srednjih škola uoči početka nove školske godine. Sadržaj flajera daje osnovne korake i preporuke učenicima kako da se zaštite od korona virusa u školskoj sredini. Navedeni flajer Vam dostavljamo u PDF i JPG formatima. Poželjno  je da flajer (JPG format) razredne starešine distribuiraju učenicima putem vider aplikacije u toku današnjeg dana. Na taj način ćemo obezbediti da učenici budu upoznati sa neophodnim preventivnim koracima već od prvog dana školske godine.
 
Preporuka: Koristeći komunikacione veze u savetima roditelja, bilo bi poželjno da i članovi saveta roditelja dobiju tokom današnjeg dana navedeni elektronski flajer takođe putem viber aplikacije.

___________________________________________________________________________________________________________

Обавештење о пријављивању за вакцинацију

Критеријуми за поступање у случају појаве COVID у школама

Препоруке школама за поступање у случају COVID код ученика или запослених

___________________________________________________________________________________________________________

Додатна подршка школама у превенцији ширења епидемије - филм, информација и контакти

Поштована/-и,

Обавештавамо Вас да је у сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, припремљен видео материјал (филм) намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи. Филм се може преузети на линку: https://www.google.com/url?q=https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj&source=gmail&ust=1600972515598000&usg=AFQjCNEeCKnnehJuJTr4Oh3gJcAmFoJqrA" style="color: rgb(17, 85, 204); font-family: helvetica, arial, sans-serif;">https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj

 

Такође, у прилогу достављамо допис Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" који се односи на употребу визира, као и контакте института/завода за јавно здравље.

Срдачно,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

____________________________________________________________________________________________________________

ВИЗИРИ

Контакти института и завода за јавно здравље

____________________________________________________________________________________________________________

Обавештавамо Вас да на ЛИНКУ можете преузети допуњену верзију Препорука за превенцију од COVID 19 које је припремио Институт за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут" . У односу на утврђене канале информисања и комуникације на нивоу школе потребно је да обезбедите да сви запослени буду упознати са овим препорукама. Овај материјал, у делу који се односи на превенцију и заштиту лица, треба користити и у раду са ученицима, на начин који је прилагођен узрасту ученика.

Допис школама

Упутство о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и средње школе

Критеријуми за поступање у случају појаве COVID 19 у школама

Упутство о мерама заштите здравља ученика

ПЛАН ПРИМЕНЕ МЕРА за спречавање ширења заразне болести  COVID-19“ изазване вирусом - COV-2 АКТ О ПРОЦЕНИ РИЗИКА НА РАДНОМ МЕСТУ И У РАДНОЈ ОКОЛИНИ -  ДОПУНА –

Упутство о мерама заштите здравља ученика  и запослених за основне и средње школе

Како да се заштитиш од корона вируса у школи

Додатна упутства о настави на даљину

 Обавештење за родитеље - Настава на даљину

Настава на даљину у ванредном стању

Организација рада у условима ванредног стања