FB IMG 1709303418387Прва наставна недеља другог полугодишта у Алексиначкој гимназији протекла је у духу прославе школске славе.
У четвртак, 25.01.2024. године у великој сали ЦКУ Алексинац организована је Свечана академија поводом доделе Светосавске награде просветним радницима из наше општине. Свака од 13 школа предложила је по једног радника ког је сматрала најистакнутијим. Испред Алексиначке гимназије предложена је професорка математике, Тамара Франета. У образложењу се, између осталог, наводи: "Након 30 година радног стажа Тамара доживљава своју професеју као привилегију и мисију. Успехе које она постиже резултат су њеног рада, знања и љубави према математици. Труди се да увек постигне оптималне резултате, тако што наставу прилагођава потребама свих ученика и примењује наставне методе у складу са знањем и искуством које они располажу. Даје велики допрнос школким активностима и члан
је многобројних тимова за унапређење наставе." FB IMG 1709303436047
Потпуно образложење и интервју моћи ћете да прочитате ускоро на нашем сајту.
У суботу је, како традиција налаже, обележен Савиндан у нашој Гимназији. Било је то једно пријатно преподне уз сечење колача праћено пригодним програмом у припреми ученика Алексиначке гимназије. Новина је то да од ове године колач преузимају ученици. Овогодишњи колачари били су ученици одељења III2, а колач су преузели ученици одељења III3. Идеја је да ово постане традиција и да матуранти сваке године млађима предају колач, који ће се тако "преносити" са генерације на генерацију.
Вест приредио: Јован Недељковић