FB IMG 1684587989929У четвртак, 20. априла., за ученике двојезичних одељења било је организовано студијско путовање у Нови Сад. 73 билингвалаца  је  у пратњи својих одељењских старешина и наставника, посетило Руски центар и  Гимназију “Јован Јовановић Змај” са којима Алексиначка гимназија има дугогодишњу сарадњу . 
   Наши ученици и наставници су наишли на топао пријем од стране руководиоца РЦ Ненада Спасића, наставника и ученика који похађају двојезична српско-руска одељења Змај Јовине гимназије. 
   Током посете, наша делегација је имала прилику да обиђе музеј гимназије и упозна се са историјом ове престижнеFB IMG 1684588009911 новосадске школе у којој постоји дуга традиција учења руског језика. С обзиром на чињеницу да се у овој гимназији такође реализује и двојезична настава на срспком и руском језику, наши наставници који предају у двојезичним одељењима, могли су да размене искустава у области билингвалне наставе са наставницима  Гимназије „Ј.Ј. Змај“ . 
   Слободно време, ученици су провели у шетњи Новим Садом и посети Петроварадинске тврђаве. 
    Превоз ученика и наставника био је финансиран из донације компаније НИС са којом Алексиначка гимназија има склопљен Меморандум о сарадњи
 
Приредила: Јелена Живоиновић I/1