328942794 714237637003466 4179324748423298848 nУ спортској хали данас је одржано Општинско такмичење у кошарци основних и средњих школана .
Мушки тим Алексиначке гимназије играо је против тима Техничке школе. Резултат утакмице је био 32:28и освојена сребрна медаља и пехар.
Нешто више о утакмици нам је рекао играч ,Вук Митић 3/4 ,који је дао 12 поена:
поређењу са осталим кошаркашким утакмицама ова је била доста грубља и имала другачији темпо и мислим да је то био један од пресудних фактора за овакав резултат.Битан фаткор је и то што смо имали преко шест промашених слободних бацања.Могли смо доста боље да одиграмо јер смо прву четвртину добро почели,али током целе друге четвртине имали смо исти резултат и наша импровизација није била најбоља.
Као и мушки тим, женски је освојио друго место,са резултатом 30:15 и нашој школи донео још један пехар.Питали смо Милицу Илић 3/4 ,о њеним утисцима:
-Задовољна сам што смо као тим дале све од себе, иако увек може боље,али ми је жао што се наш труд није одразио и на резултат.Волела бих да се организује још оваквих турнира, јер тако најбоље учимо како да будемо тим.Наравно,обо су одличне прилике за дружење,нова познанства и забаву.
Причали смо и са професором физичког и здравственог васпитања ,Марком Хабе ,који је бодрио и помагао нашим тимовима на данашњем турниру.Рекао нам је да више неће бити турнира у кошарци у овој школској години, али да можемо да очекујемо такмичење у одбојци и атлетици.
Ми смо задовољни успехом наших играча,и жељно ишчекујемо следећу годину како би смо их гледали поново.
Фотографије и прилог припремиле су ученице III-4 Леа Митић и Каја Златковић.