СЛИКА ЈЕ ПЕСМА БЕЗ РЕЧИ 5

Као што смо и најавили, у четвртак, 26.01.2023. године у Арт галерији Центра за културу и уметност Алексинац у 19 часова, отворена је изложбе нашег ученика, Јована Недељковића, у организацији Алексиначке гимназије и ЦКУ Алексинац.
На отварању је био велики број посетилаца, који су могли уживати у интересантној поставци Јованових радова .
-Ја сам са отварања отишао веома задовољан јер сам исто осећање видео и на лицима многих људи синоћ. Изложба је била веома посећена, што није било очекивано, али људима је ваљда и било интересантно, да у мору изложби које потписују звучна имена и велике титуле, посете изложбу једног ученика гимназије, потпуног "странца" за многе наСЛИКА ЈЕ ПЕСМА БЕЗ РЕЧИ 3 уметничкој сцени наше варошице. Та изложба је све, само није савршена. У њој има толико радова који вероватно сами и не заслужују своје место у галерији, али у паковању са свим другим они чине једну компактну целину која не оставља никог равнодушним. Људима ова изложба може да се свиди или не, али она испуњава свој задатак, а то је да привуче пажњу. Шаренило боја и стилова привукло је пажњу многих суграђана и због тога сам веома задовољан. Кроз ову изложбу ја сам приказао да техника и избор боја нису суштина једног уметника. Уметност почиње у глави, а наш је циљ да је пренесемо у спољни свет и прикажемо другима. То како ће се она, у којој техници и жанру, показати је само једна представа унутрашњег света уметника - рекао нам је овај млади и талентовани уметник.
Изложбу можете погледати у просторијама ЦКУ Алексинац до 05.02.2023. године, а већ у понедељак, 06.02.2023. године изложба ће бити постављена у холу Алексиначке гимназије.
СЛИКА ЈЕ ПЕСМА БЕЗ РЕЧИ 7СЛИКА ЈЕ ПЕСМА БЕЗ РЕЧИ 8